Luftigt läckra saffransbullar i vanliga vackra lerkrukor - fint till lusse och till jul. Har du inga lerkrukor går det bra med bara vanliga muffinsformar också.
Instruktioner
- Låt lerkrukorna ligga i vatten ca 1 timme. Smula jästen i en bunke.
- Värm mjölken till fingervärme 37 grader rör ner saffran och häll det över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
- Rör ner mjölet och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Arbeta in resterande ingredienser; smör, socker, ägg och vetemjöl. Degen ska inte knådas utan bara blandas och den blir lite kladdig.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Ta upp lerkrukorna ur vattnet. Sätt i muffinsformar av papper. Eller använd enbart pappersformarna.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 20 bitar och lägg dem i formarna.
- Gör en fördjupning i bullarna och klicka ner fyllningen.
Låt jäsa under bakduk 40-60 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla försiktigt med ägget och strö över mandelspån.
- Grädda i ugnen 8-10 minuter.
Se upp så att mandelspånen inte blir för mörka.
Publicerat den
13 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar