Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar med apelsinremons

 
Skriv ut

Vilka bullar - vackert guldgula - underbar fyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull häll på mjölken och låt den bli ljummen, 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om. Tillsätt saffran socker salt och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Dela degen i två bitar kavla ut och bred apelsinremons på degen strö över russin och rulla sedan ihop till en rulle. Skär upp varje rulle i ca 18-20 bitar och lägg dem i bullpapper. Låt dem jäsa under duk på en plåt ca 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla bullarna strö över pärlsocker och ev flagad mandel.
  3. Baka av i ugnen på 225 grader ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna under duk på ett galler.
  4. Apelsinremons: Riv mandelmassan vispa ihop med elvisp tillsammans med smöret marsanpulver och apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.