Nu är det dags att baka till första advent.Här är ett tips på en lite annorlunda adventsbulle.Den blir mycket saftig och god.
Instruktioner
- Smält matfettet. Tillsätt mjölk och värm till 37grader. Smula ned jästen i degbunken och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, saffran, kesella, sirap, ägg och salt. Arbeta in
mjölet till en smidig deg , men spar ca ½ dl till utbakningen.
Jäs degen under bakduk ca 40 min.
- Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Baka ut degen i två längder och skär dem i 36 bitar. Forma till runda bullar och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Gör ett hål i varje bulle med mjölat pekfinger. Fördela fyllningen i hålen. Låt jäsa ca 30-40 min under bakduk.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 8-9 min.
Publicerat den
26 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En av de bästa saffransbullar jag ätit. Margit
Men ska ägget verkligen vara i degen? Eller bara användas till pensling?
@MatildaSchwartz: Det är inte ovanligt med ägg både i bulldegen och att pensla med. Jag tror ägget som står i degreceptet ska vara i degen och det ägg som står för pensling ska vara till just det! Roligt recept, ska testas i jul :-)
Jättegoda!! Kul med något nytt. Mina bullar blev inte lika vackra som dina. Fyllningen rann ut lite. Beror det kanske på att jag inte penslade på fyllningen, bara på bullan?
Roligt att du tycker att bullarna blir goda! Jag penslar hela bullen med ägg, och min fyllning har aldrig runnit ut. Tack för att du kommenterade.
Super goda bullar! Tack för receptet!
Godaste saffransbullar vi ätit, superfin deg att arbeta med, gjorde kusar av halva degen. Familj o grannar har blivit bjudna o ville ha receptet!!! Kanon !!! Helena
Gjorde dessa bullar idag. Supergoda enligt både min sambo och mig. Kommer definitivt att bjuda på dessa bullar och baka dem igen.