Lite annorlunda lussebullar till lucia.
Instruktioner
- Smula jästen i en skål.
Smält matfettet i en kastrull på spisen.
Tillsätt mjölken och värm till cirka 35°.
Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt socker, sirap, saffran och salt.
Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter.
Låt jäsa under duk i 20-30 minuter.
- Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen.
Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats.
- Grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 8 minuter.
Låt svalna på galler.
- Dofta över lite florsocker innan serveringen.
Publicerat den
29 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa var goda!