Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar med kokos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda lussebullar till lucia.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 35°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter.
  3. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats.
  4. Grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  5. Dofta över lite florsocker innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenajeanette 28 januari 2009

    Dessa var goda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.