Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar med limesocker

 
Skriv ut

Julgott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt saffran med saltet i en mortel. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet och saffran. Tillsätt sirap och ägg. Häll i det mesta av mjölet och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt med bakduk i ca 40 min.
  2. Sätt ugnen på 250°. Ta upp den jästa degen på mjölat bord. Arbeta samman den och dela sedan i 40 bitar. Rulla dem till runda bullar. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min. Låt svalna. Blanda sockret med rivet limeskal. Smält smöret i en kastrull. Pensla de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i limesockret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.