Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar utan socker

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Baka utan mjöl och socker. Dessa påminner till viss del om bullar och saffranet ger en god smak av jul. Degen jäser inte märkbart men behöver vila för att inte smaka jäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa sojaflingorna fint. Mortla saffran tillsammans med fiberhusk. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smör och häll i mjölk och kesella, värm till fingervarmt. Häll vätskan över jästen och rör om tills den har löst sig. Häll i fiberhus/saffransblandningen, agavesirap och rör om. Blanda ner sojamixen, pofibrer och kokosmjöl så att det blir en jämn smet. Låt vila i ca 30-40 min.
  3. Knåda i russin. Rulla små bullar så att det blir cirka 12 st.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Låt bullarna vila igen tills ugnen blivit varm, cirka 15 min. Pensla med uppvispat ägg.
  5. Grädda i cirka 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.