- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Baka utan mjöl och socker. Dessa påminner till viss del om bullar och saffranet ger en god smak av jul. Degen jäser inte märkbart men behöver vila för att inte smaka jäst.
Instruktioner
- Mixa sojaflingorna fint. Mortla saffran tillsammans med fiberhusk. Smula jästen i en bunke.
- Smält smör och häll i mjölk och kesella, värm till fingervarmt. Häll vätskan över jästen och rör om tills den har löst sig. Häll i fiberhus/saffransblandningen, agavesirap och rör om. Blanda ner sojamixen, pofibrer och kokosmjöl så att det blir en jämn smet. Låt vila i ca 30-40 min.
- Knåda i russin. Rulla små bullar så att det blir cirka 12 st.
- Sätt ugnen på 200 grader. Låt bullarna vila igen tills ugnen blivit varm, cirka 15 min. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i cirka 10 min.
Publicerat den
28 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar