Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbutterkaka

(1 kommentar)  
Saffransbutterkaka Saffransbutterkaka
  • Serverar: 6-12 portioner
Skriv ut

God till adventskaffet

Ingredienser

Instruktioner

Stöt hel saffran i mortel tillsammans med en sockerbit. Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37°C. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt saffran, salt, socker, Kesella, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakning). Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 min. Kavla ut degen till en stor avlång kaka. Bred på fyllningen. Rulla ihop och skär längden i 12 bitar. Ställ dem med snittytan upp i en smord rund form, ca 25 cm i diameter, helst med löstagbar kant. Jäs kakan övertäckt ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandeln. Grädda i 175°C, i nedre delen av ugnen, ca 30 min. Lossa kakan från formen och låt den svalna övertäckt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • birlar61 15 november 2008

    Ett måste varje advent och jul! Den är jättegod och vacker. Vi bytte bilden till denna hoppas det var Ok...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.