Instruktioner
Stöt hel saffran i mortel tillsammans med en sockerbit.
Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37°C.
Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt saffran, salt, socker, Kesella, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakning). Arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs övertäckt ca 30 min. Kavla ut degen till en stor avlång kaka. Bred på fyllningen. Rulla ihop och skär längden i 12 bitar. Ställ dem med snittytan upp i en smord rund form, ca 25 cm i diameter, helst med löstagbar kant.
Jäs kakan övertäckt ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandeln. Grädda i 175°C, i nedre delen av ugnen, ca 30 min.
Lossa kakan från formen och låt den svalna övertäckt.
Ett måste varje advent och jul! Den är jättegod och vacker. Vi bytte bilden till denna hoppas det var Ok...