Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranscheesecake

 
Skriv ut

Underbart god och julig cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och krossa pepparkakorna fint. Blanda smör och pepparkakor. Tryck ut blandningen till en bottenplatta i en bakform (enklast med en som har löstagbar kant). Ställ svalt.
  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret i en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.Rör ner äggen – ett i taget – och blanda noga så att smeten blir jämn och äggen är ordentligt utblandade och tillsätt sedan saffran.
  4. Häll i smeten i formen med pepparkaksbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 45-50 minuter, tänk på att tiden varierar från ugn till ugn och vilken typ av form du använder.
  5. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.
  6. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.