Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranscheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mycket god kaka. Passar till julkaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och krossa pepparkakorna. Blanda smör och pepparkakssmulorna.
  2. Lägg ett bakpapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulblandningen i formen och låt den stå kallt i 30 minuter.
  3. Stöt saffran med sockerbiten i en mortel. Rör ihop kesella, saffran och socker. Vispa i äggen ett i taget och häll smeten i formen.
  4. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna och stå i kyl i minst 2 timmar före servering så att den stelnar.
  5. Servera med frukt eller bär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • misv0007 3 januari 2010

    Hittade egentligen receptet på Hemmets Journal.. Iallafall så serverade jag detta som dessert på nyår.. Mycket gott tillsammans med frusna skogsbär :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.