Mycket god kaka. Passar till julkaffet.
Instruktioner
- Smält smöret och krossa pepparkakorna.
Blanda smör och pepparkakssmulorna.
- Lägg ett bakpapper i botten av en form med löstagbar kant,
24 cm i diameter. Tryck ut smulblandningen i formen och
låt den stå kallt i 30 minuter.
- Stöt saffran med sockerbiten i en mortel.
Rör ihop kesella, saffran och socker.
Vispa i äggen ett i taget och häll smeten i formen.
- Grädda i ca 30 minuter.
Låt svalna och stå i kyl i minst 2 timmar före servering så
att den stelnar.
- Servera med frukt eller bär.
Publicerat den
19 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hittade egentligen receptet på Hemmets Journal.. Iallafall så serverade jag detta som dessert på nyår.. Mycket gott tillsammans med frusna skogsbär :)