Juligt god och vacker Cheesecake som gör succé...
Instruktioner
- Botten:
Kavla ut mandelmassan till en tunn botten, ca 3 mm tjock och 24 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Placera bottnen i formen och baka av i ugnen på nedersta falsen i 175°C
en kort stund tills den fått lite färg.
- Smet:
Sätt ugnen på 150°C.
- Blanda Philadelphiaost, Crème fraiche, saffran och socker.
- Tillsätt de rumstempererade äggen och äggulorna. Blanda försiktigt. Fyll smeten i formen och baka i ugnen på nedre falsen i ca 25-30 minuter, tills smeten har stannat. Låt kakan kallna.
- Skär bort smeten som har sufflerat på kanten och bred sedan ut ett tunt lager med Crème fraiche på tårtan.
- Sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Låt kakan kallna.
- Ta en vass kniv och skär längs med kanten så den släpper kanterna. Öppna formen och lyft bort sidor och botten.
- Dekorera enligt önskemål, förslagsvis med löv och röda bär av Odense Fest & Figurmarcipan.
Publicerat den
9 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar