Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranscheesecake

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Juligt god och vacker Cheesecake som gör succé...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Kavla ut mandelmassan till en tunn botten, ca 3 mm tjock och 24 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Placera bottnen i formen och baka av i ugnen på nedersta falsen i 175°C en kort stund tills den fått lite färg.
  2. Smet: Sätt ugnen på 150°C.
  3. Blanda Philadelphiaost, Crème fraiche, saffran och socker.
  4. Tillsätt de rumstempererade äggen och äggulorna. Blanda försiktigt. Fyll smeten i formen och baka i ugnen på nedre falsen i ca 25-30 minuter, tills smeten har stannat. Låt kakan kallna.
  5. Skär bort smeten som har sufflerat på kanten och bred sedan ut ett tunt lager med Crème fraiche på tårtan.
  6. Sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Låt kakan kallna.
  7. Ta en vass kniv och skär längs med kanten så den släpper kanterna. Öppna formen och lyft bort sidor och botten.
  8. Dekorera enligt önskemål, förslagsvis med löv och röda bär av Odense Fest & Figurmarcipan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.