På en smulig pepparkaksbotten finns en god färskostfyllning med smak av saffran och citron. Översta lagret är en frisk vaniljsmakande crème fraiche.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa eller stöt pepparkakorna till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.
Tryck ut smulorna i en pajform och förgrädda pepparkaksbottnen i 5 minuter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, rovet citronskal och saffran. Låt smeten dra i 15 minuter, så att saffranssmaken får mogna ordentligt.
- Sänk temperaturen på ugnen till 180 grader.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen tills fyllningen stelnat, ca 35 minuter.Låt kakan svalna ordentligt.
- Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred över kakan.
Sätt in i ugnen 5-7 minuter tills ytan stelnat något.
- Låt kakan svalna och dekorera den precis före servering med halverade passionsfrukter och physalisfrukter eller fikon.
Publicerat den
1 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar