Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranscheesecake i tre lager

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

På en smulig pepparkaksbotten finns en god färskostfyllning med smak av saffran och citron. Översta lagret är en frisk vaniljsmakande crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa eller stöt pepparkakorna till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna. Tryck ut smulorna i en pajform och förgrädda pepparkaksbottnen i 5 minuter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, rovet citronskal och saffran. Låt smeten dra i 15 minuter, så att saffranssmaken får mogna ordentligt.
  4. Sänk temperaturen på ugnen till 180 grader.
  5. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen tills fyllningen stelnat, ca 35 minuter.Låt kakan svalna ordentligt.
  6. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred över kakan. Sätt in i ugnen 5-7 minuter tills ytan stelnat något.
  7. Låt kakan svalna och dekorera den precis före servering med halverade passionsfrukter och physalisfrukter eller fikon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.