Den ljuvliga doften av saffran lockar. I grytan puttrar flera sorters fisk och bläckfisk med vin och annat gott.
Instruktioner
- Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna. Halvera och kärna ur chilin och hacka den. Hacka löken fint. Skala och tärna potatisen.
- Hetta upp olja i en gryta. Lägg i löken och fräs tills den börjar bli genomskinlig. Tillsätt tomater, chili och potatis och fräs under omrörning 2-3 minuter. Häll på fiskbuljong och vin. Blanda väl, hetta upp på svag värme och låt sjuda 10 minuter. Blanda saffran med lite av vätskan i en kopp och rör ner i grytan.
- Skölj och tärna fisken i munsstora bitar. Lägg fisk och bläckfisk i grytan. Rör om, hetta upp och sjud sakta 5 minuter tills fisken är färdig.
- Ta av bladen på persiljekvistarna och hacka bladen fint. Skala vitlöksklyftorna och stöt dem i en mortel. Tillsätt 2 msk hackad persilja, mandelmjöl och 3 msk vätska från grytan i morteln. Krydda med peppar och stöt till en fin pasta. Rör ner mandelpastan i grytan. Smaka av med salt och peppar.
- Värm sex djupa tallrikar och fördela fiskgrytan i dem. Strö över resten av den hackade persiljan och servera.
Publicerat den
16 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar