Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransdoftande fisksoppa m aioli o vitlöksbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En underbart god fisksoppa. Värmande och god i höstrusket. Viktväktarrecept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra aiolin: Rör ihop crème fraiche, majonnäs och vitlök till aioli. Låt dra tills soppan är klar.
  2. Soppan: Hetta upp oljan i en stor gryta. Bryn fänkål i olja tillsammans med purjolök och saffran. Häll på buljongen och koka sakta under lock 10-15 minuter. Häll i vin, spadet från musslorna och matlagningsgrädde. Låt sjuda ihop. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg i, koka sakta ett par minuter tills de är vita. Smaka av med salt och peppar. Dra grytan av värmen och rör i räkor, musslor och dill.
  3. Vitlöksbröd: Klyv baguetterna och gnid in snittytan men den delade vitlöksklyftan. Sprödvärm i ugn i 250 grader.
  4. Servera soppan med aioli och baguette.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marre73 1 maj 2010

    Ja, denna soppa är god. Hade själv tänkt skriva in den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.