Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransdoftande kycklingpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En paj som både doftar och smakar jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blada ihop mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten. Kör tills degen formas som en boll. Låt degen vila svalt ca 15 minuter.
  2. Smörj en pajform med 24 cm diameter. Tryck eller kavla ut degen i formen. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
  3. Bena ur kycklingen Tärna köttet. Skala och hacka löken. Halvera oliverna. Fräs upp löken i lite matfett, tillsätt saffran, kyckling och oliver. Krydda med salt och peppar.
  4. Vispa samman ägg med mjölk eller grädde. Fördela kycklingröran i det förgräddade pajskalet. Häll över äggsmeten och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  5. Garnera ev. med några extra paprikaringar och extra oliver.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EowynUndomiel 21 oktober 2008

    Julpaj, låter härligt ^^

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.