Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransdoftande torskgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gluten och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fänkålen i klyftor och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Lägg fänkålen i en smord eldfast form. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnhus och skinn. Fördela löken över fänkålen och lägg fisken ovanpå. Fördela tomatköttet över.
  3. Blanda hummerfond, grädde och saffran i en bunke. Slå blandningen över fisken. Krydda med salt och malen vitpeppar.
  4. Ställ formen i ugnen i 30 minuter. Servera med kokt eller pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wivson 29 januari 2009

    Supergott! En ny favorit till vår restaurang! Enda ändringen vi gjorde var att "för" kokade fisken i ugnen - när den var halvt färdig togs den ut och hälldes bort vätskan. Hummerfonden, grädden/mjölken o saffran värmde vi och redde med maizena för att sedan hälla över fisken och sen in i ugnen. Storköksvarianten! De 150 matgästerna tyckte receptet var supergott. /mvh Wiveca husmor Solviks folkhögskola i Västerbotten

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.