Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransemifreddo

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lätt efterrätt som passar bra efter en massa tung julmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att i god tid lägga saffranet att dra i Calvadosen. Alkoholen gör då så att saffransamaken framhävs. Alkoholen gör sedan också så att semifreddon inte blir lika hård när den är frusen (om man låter den stå länge i frysen).
  2. Separera äggen i vitor och gulor i varsin bunke. Börja med att vispa äggvitorna till ett vitt fast skum. Häll i florsockret med äggulorna och vispa det ordentligt. Häll grädden och Calvadosen i en egen bunke och vispa upp det så att grädden blir fluffig. Riv ner bittermandlarna i grädden och blanda sedan ner äggulevispet. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna. Ställ i frysen minst 3-4 timmar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.