Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransessens till lussebaket

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Då jag som bagarlärling praktiserade på Gunnarssons konditori i Stockholm, fick jag lära mig en av deras hemligheter till hur man gör extragoda saffransbullar. Då saffranet är en dyr krydda, vill man ju få ut det mesta av smaken på saffranet. Därför tillredde de sin egen saffransessens baserad på den lägre kvalitén på saffranet (som ju är ett billigare alternativ).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Denna sats räcker till att baka med 5-7 dl degvätska. Vill man försöka få ut mer av saffranet, kan man alltid öka på med ½-1 dl sockerlag och 1 msk- 0,25 dl punsch.
  2. Blanda saffranet i den behållare du ska förvara essensen i, tillsammans med Punschen. Koka sedan upp vatten och socker tills sockret har löst sig. Häll över den varma sockerlagen över saffransblandningen och blanda runt med en sked. Förslut med lock och förvara minst ett dygn i kylskåp, innan du tänker baka saffransbullar.
  3. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.