Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransfalafel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Här slipper man koka falafeln i olja

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna grovt. Tillsätt morötter, kikärter, gul lök, vitlök, saffransvatten, citronskal, olivolja, bovetemjöl, salt och kajennpeppar. Mixa tills allt är väl blandat. Kyl smeten minst en timme. Forma smeten till 20 bollar. Lägg falafelbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Baka gyllene i mitten av ugnen 35–40 min. Vänd efter halva tiden. Mixa tahini, vatten, citronskal, vitlök, tamari och havssalt. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning. Servera i savoykåls- eller salladsblad med tabbouleh/couscous, körsbärstomater och tahinidressing

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.