Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransfoccacia

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott till glöggen 150 kcal/port

Ingredienser

Instruktioner

1. Häll det kokande vattnet över russin och tranbär. Tillsätt saffran, salt och socker. Låt stå och svälla i ca 15 min, eller tills allt vatten har svalnat till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite degvätska. Häll i resterande degvätska, tillsätt mjölk, olja samt mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl om degen känns för blöt. 3. Pudra degen med lite mjöl och jäs under handduk i 1 timme. 4. Sätt ugnen på 225 grader. 5. Pressa ut degen i en oljad panna (med oljad hand) och jäs ytterliggare 30 minuter. Pensla brödet med olivolja och tryck små gropar med fingrarna i degen och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15-20 minuter. Låt svlna och skär i fyrkanter

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.