Instruktioner
1. Häll det kokande vattnet över russin och tranbär. Tillsätt saffran, salt och socker. Låt stå och svälla i ca 15 min, eller tills allt vatten har svalnat till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite degvätska. Häll i resterande degvätska, tillsätt mjölk, olja samt mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl om degen känns för blöt.
3. Pudra degen med lite mjöl och jäs under handduk i 1 timme.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pressa ut degen i en oljad panna (med oljad hand) och jäs ytterliggare 30 minuter.
Pensla brödet med olivolja och tryck små gropar med fingrarna i degen och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15-20 minuter. Låt svlna och skär i fyrkanter