De flesta förknippar saffrans med julens lussebullar, men denna förträffliga krydda passar minst lika bra i saltare matbröd.
Här fylls gifflarna med röd pesto.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Nyp ihop smöret med mjöl och salt i en bunke. Värm upp mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den.
Stöt saffranet fint med socker i en mortel och rör ner i degspadet.
Slå degspadet över mjölblandningen, tillsätt ägget och knåda ihop till en deg.
Arbeta degen ordentligt.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 50 minuter.
- Arbeta degen lätt och dela den i tre bitar.
Kavla ut varje bit till en ganska tunn rundel och skär varje rundel i tolv tårtbitar.
Lägg en liten klick röd pesto på den breda delen av varje tårtbit och rulla ihop till en giffel, börja från den breda änden och avsluta med snibben.
- Lägg gifflarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 35 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över lite parmesanost och grädda i 10-12 minuter.
Publicerat den
27 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar