Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransgifflar med röd pesto

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

De flesta förknippar saffrans med julens lussebullar, men denna förträffliga krydda passar minst lika bra i saltare matbröd. Här fylls gifflarna med röd pesto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop smöret med mjöl och salt i en bunke. Värm upp mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den. Stöt saffranet fint med socker i en mortel och rör ner i degspadet. Slå degspadet över mjölblandningen, tillsätt ägget och knåda ihop till en deg. Arbeta degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt i ca 50 minuter.
  3. Arbeta degen lätt och dela den i tre bitar. Kavla ut varje bit till en ganska tunn rundel och skär varje rundel i tolv tårtbitar. Lägg en liten klick röd pesto på den breda delen av varje tårtbit och rulla ihop till en giffel, börja från den breda änden och avsluta med snibben.
  4. Lägg gifflarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 35 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite parmesanost och grädda i 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.