Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransgul kesokaka

 
Skriv ut

Har inte provat denna än... men verkar god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till bottnen. Tryck ut degen jämnt i en rund bakform med löstagbar botten, ca 25 cm i diam. Låt degen gå upp ca 4 cm på kanten. Låt vila kallt i 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200 gr. Stöt saffranet till fint pulver tillsammans med ½ tsk av sockret.
  3. Vispa äggen och resten av sockret vitt och poröst. Tillsätt mandel, russin, citronskal saffran och polentagryn. Rör om. Vänd ned keson.
  4. Häll ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 min.
  5. Låt svalna i formen innan den lossas. Servera ljummen, garnera med florsocker samt citronskalsstrimlor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.