Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Härligt saftig kaka utan ägg & med en tosca utan mandel eller nötter, för den som ej tål allt.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, socker & bakpulver i en bunke. Smält smöret & blanda i saffran & grädden. Rör ner gräddblandningen i mjölet & häll sedan smeten i en smord & bröad form med löstagbar kant. Grädda kakan i 225 grader i ca 15 minuter eller tills ytan fått färg, kakan ska ännu inte vara genombakad. Smält smöret till glasyren. Rör ner de övriga ingredienserna. Tag ut kakan från ugnen & bred glasyren över. Grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills glasyren fått färg. Låt svalna före serveringen. Kakan ska vara lite kladdig inuti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.