Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskaka med choklad

(1 kommentar)  
Skriv ut

Saffran och choklad är en förträffligt god kombination. Kakan är väldigt vacker och passar mycket bra att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en kakform.
  3. Smält smöret, häll i mjölk och stött saffranen. Blanda väl. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölkblandningen.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den krossade chokladen och häll i formen.
  5. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
  6. Smält smöret till glasyren. Blanda med florsocker och kakao. Bred över kakan. Garnera med silverkulor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Qvinna 2 december 2011

    Ja, choklad var mycket gott i. Detta blir en favorit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.