Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskaka med päron

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En jättegod och saftig kaka som kom till när jag hade en massa päron liggande..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör rumstempererat smör och socker till en jämn smet. Rör i ett ägg i taget. Häll i saffran och de rivna päronen,sedan vattnet. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll i smeten. Rör om.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form.
  3. Grädda på nedersta falsen 1 timme i 175 grader. Sikta kakan med florsocker när den har svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.