Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll av vätskan från bönorna och skölj noga. Mixa bönorna till en slät massa i en matberedare. Tillsätt olja och vatten efter ett tag så blir det lättare att mixa.
Mortla saffran en kort stund tillsamman med lite av sockret. Vispa ägg, strösocker och ”saffranssockret” fluffigt. Tillsätt de mixade bönorna i äggblandningen. Grovhacka chokladen och den skållade mandeln. Skållad mandel kan du göra själv genom att koka sötmandel någon minut och sedan trycka av skalet på dem. Blanda alla torra ingredienser med chokladen och den skållade mandeln. Vänd sedan ner dem i ägg-bönblandningen. Häll i ugnsform med bakplåtspapper i. Toppa eventuellt med hackad eller flagad sötmandel.
Grädda i ugnen ca 20-25 min. Kakan är klar när smeten precis ”stannat” i ugnen.
Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna. Skär sedan i portionsbitar. Den är god som den är, men du kan även servera den tillsammans med clementin eller apelsin i bitar samt en klick turkisk yoghurt eller kvarg smaksatt med vaniljpulver.