Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskladdkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Ännu en variant av kladdkaka med saffran. Man kan aldrig få för många kladdkakerecept, eller hur?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i dimeter.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa upp äggen lätt med socker, saffran och citronskal. Vispa ner färskosten och det smälta smöret.
  4. Sikta ner mjölet blandat med salt i äggsmeten. Rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 min. Låt svalna.
  6. Dekorera eventuellt med vispad grädde och polkagrisstänger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.