Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskladdkaka

(6 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegott skulle Tina ha sagt!! Perfekt till eftermiddagskaffet eller som en lite annorlunda dessert, ett alternativ till chokladkladdkakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º, varmluft 180º.
  2. Smöra och bröa en springform. Smält smöret och låt chokladen smälta däri. Blanda ner saffran, stöt det i mortel med lite av sockret först.
  3. Blanda samman alla torra ingredienser inklusive mandelmassan, rör i det smälta smöret/chokladen. Tilsätt äggen ett i sänder, blanda till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i 30-35 minuter.
  5. Kakan skall vara lite kladdig i mitten. Servera den kall med lite vispad grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • CiinaC 16 december 2010

    Lite annorlunda kladdis, och jättegod. Har även prövat att ta en riven citron till hjälp när jag hade glömt köpa saffran, och det var kanongott det också. Det blev lite "friskare"- dämpade det söta lite.

  • Tiraa 15 juni 2012

    Har gjort denna kladdkaka flera ggr, den är supergod!!

  • Majflickan1 1 december 2012

    Supergod ju! Valde mellan denna och en utan vitchoklad och mandelmassa men tog denna och har inte ångrat mig.

  • elsklingen 3 december 2012

    Blir det inte beskt med så mycket vaniljsocker?! Mvh Suss

  • matmammansfavoriter 4 december 2012

    Nej det blir inte beskt om man använder äkta vaniljsocker eller flytande vanilj, observera att det ska vara äkta vanilj. Jag kan dock tycka att den är lite söt, man kan minska en aning på sockret. Det är ju en "smaksak"

  • Seyran 15 augusti 2015

    Den här annorlunda kakan blev en succé hemma hos oss!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.