Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskladdkaka med vit choklad och jordnötter

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Saffran och jordnötter gifter sig med en underbar smak och kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt! Med den söta och den salta smaken bildas en smaksensation i munnen. Dessutom, vem gillar inte vit choklad och kladdig kaka? Hela familjen kommer garanterat gilla den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt ner den vita chokladen i en kastrull och ha i smöret. Ställ på spisen på en låg värme och låt det smälta sakta.
  2. Medan smörblandningen smälter vispas ägg, socker och vaniljsocker till en vit och pösig smet. Blanda ner saffranet i smörblandningen när den är helt slät. Blanda sedan ner den i den pösiga äggsmeten.
  3. Häll sedan i mjölet och blanda ordentligt. Ha till sist i jordnötterna och blanda försiktigt tills jordnötterna är jämt fördelade i smeten. Häll sist i smeten i en smord form med löstagbar kant och ställ in i ugnen på 200 grader i 12-17 min. När du tagit ut kakan så ska mitten vara kladdig och mumsig!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.