Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransknutor

(11 kommentarer)  
Saffransknutor Saffransknutor
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Världens godaste saffransbullar!! Hela familjen älskar dem och det blir aldrig några kvar till Lucia

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  2. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor.
  3. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • monas 28 november 2008

    Du får högsta betyg för dessa bullar dom var fantastiskt goda jag har en sambo som är ganska kräsen men han sa att detta var bland dom godaste bullar han någonsin ätit så dom blir bakade fler gånger här och de var ju så lättbakade. Hälsningar Monas

  • raffa 29 november 2008

    Jättegoda, men jag hade inte vit choklad hemma. Tog då riven mandelmassa och riven mörk choklad. Men här hemma tyckte dom det var JÄTTEGOTT !!!

  • elfa 4 december 2008

    Tack för receptet. Dessa bullar var urgoda // elfa

  • Maahl 5 december 2008

    Mycket goda och saftiga.

  • essim 6 december 2008

    Jättegoda bullar. Lättarbetad deg. Jag hade dock annan fyllning (mandelmassa + smör) men annars följde jag receptet.

  • hunnebotjejen 29 december 2008

    JÄTTEGODA BULLAR , ROLIGT MED EN ANNANFYLLNING ÄN KANEL ELLER MANDELMASSA.

  • hannedal2 22 januari 2009

    Supergoda! Jag gjorde dock min favoritdeg ur Vintern goda ting, men det är ju de vita cholkaden som gör det. Vilken bra idé! Barnen, som annars är skeptiska till saffran, åt dem glatt! Jag som alltid brukar ha torra gamla lussekatter i frysen långt in på nya året, nu blir det inget mer med det!

  • GabriellaOrtega 15 oktober 2009

    Fantastiska bullar. Har gjort dem både hemma och på jobbet och alla älskar dem. De går dessutom att variera i det oändliga men jag får nog säga att vit choklad-varianten är min favorit. Tack så mkt för det underbara receptet!

  • monicadanell 6 december 2009

    Super goda bullar kommer att göra om dom fanns det 10 p skulle du få det 5 poäng monica

  • linamarkstedt 12 december 2009

    Hejsan, jag undrar om ni har något förslag på vad jag kan byta ut kesellan med. bor i england där dom inte har kesella. :(

  • HeatoN 20 november 2011

    Sojayoghurt går utmärkt att ersätta kesella med, jag föredrar alpros!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.