- Serverar: 1 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fantastiskt god kola för den som är svag för saffran.
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienser i en kastrull.
Kokas i ca 40 minuter, tiden beror på hur vid kastrullen är, ju vidare kastrull dessto kortare koktid.
- Vill man kan man även använda termometer och kolablandningen kokas då till ca 130 grader.
Gör kulprov för att se om kolan har önskad konsistens.
- Kulprovet består av ett glas kallt vatten som man droppar lite av kolasmeten i, kan man då forma en liten kula är smeten klar.
- Häll upp i smord form eller en form klädd med bakplåtspapper.
Låt svalna och skär sedan i kuber som med fördel slås in i cellofan eller smörpapper.
Publicerat den
28 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den blev god, men lite lös.. skulle fått koka lite till. Men smaken var det absolut inget fel på :)
Väldigt gott. Ska servera på vår julfest nästa vecka. Jag älskar saffran (bullar, mat, glass.etc) och tyckte detta va super. 5 stjärnor!