Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskola

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god kola för den som är svag för saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Kokas i ca 40 minuter, tiden beror på hur vid kastrullen är, ju vidare kastrull dessto kortare koktid.
  2. Vill man kan man även använda termometer och kolablandningen kokas då till ca 130 grader. Gör kulprov för att se om kolan har önskad konsistens.
  3. Kulprovet består av ett glas kallt vatten som man droppar lite av kolasmeten i, kan man då forma en liten kula är smeten klar.
  4. Häll upp i smord form eller en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna och skär sedan i kuber som med fördel slås in i cellofan eller smörpapper.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Memelie 8 december 2010

    Den blev god, men lite lös.. skulle fått koka lite till. Men smaken var det absolut inget fel på :)

  • OCMadde 19 december 2011

    Väldigt gott. Ska servera på vår julfest nästa vecka. Jag älskar saffran (bullar, mat, glass.etc) och tyckte detta va super. 5 stjärnor!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.