Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskolatårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Bjud gärna på denna goda tårta i advents- och juletid. Det passar extra bra eftersom saffranskolatårtan innehåller både saffran och apelsin – ingredienser som ju båda hör julen till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 200°C.
  2. Markera 3 rundlar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Smörj och mjöla de markerade rundlarna.
  3. Skålla, skala och mal mandeln. Stöt saffranet med sockerbiten i en mortel.
  4. Blanda den malda mandeln med saffran och florsocker.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner äggvitan i mandelblandningen.
  6. Fördela och bred ut smeten i de 3 markerade rundlarna.
  7. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 10 min. Låt dem svalna.
  8. Gör fyllningen: Blanda grädde, mjölk, juice, sirap och socker i en kastrull.
  9. Låt blandningen koka till en kolaliknande konsistens, ca 30 min. Låt den kallna. Tina hallonen om de är frysta.
  10. Lägg ihop bottnarna med kolafyllning och hallon emellan och ovanpå bottnarna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.