Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskrans

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Toppengod, speciellt till glögg. Kransen går bra att frysa. Man kan byta ut saffranet i kransen mot ½ tsk stött kardemumma. Blir kransen för mörk mot slutet av gräddningen, lägg då på en foliebit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält fettet, häll på mjölken och värm till cirka 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
  3. TIllsätt ägg, socker, salt, saffran och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa cirka 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en kaka cirka 30x50 cm stor. Bred på mandelmassan blandad med fett och ev lite hushållsfärg.
  5. Rulla ihop kakan från långsidan och forma rullen till en krans, som läggs på bakpappersklädd plåt. Klipp jack, som viks varannan gång till höger och vänster.
  6. Låt kransen jäsa cirka 30 minuter. Pensla, strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kransen kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.