Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskrokar

 
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Små krokar som smälter i minnen. En variant på de traditionella vaniljhornen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, vaniljsocker, smör och saffran i en matberedare och kör snabbt till en deg. Plasta degen och låt vila 30 min i kyl.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Dela degen i fyra delar och skär sedan varje del i 12 bitar. Rulla små längder ca 5 cm långa och något tjockare på mitten, Böj dem till horn. Lägg hornen på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 10-12 min.
  4. Blanda strösocker och saffran. Vänd de nybakade hornen i sockerströsslet medan de fortfarande är varma så fastnar det lättare

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.