Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskryddad bulgursallad med kyckling och skaldjur

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här salladen är helt underbar trots att den är så enkel att göra! Saffran i mat förhöjer smakupplevelsen massor och det smakar nästan som paella fast kallt och med bulgur :) Man behöver inte marinera kycklingen, tigerräkorna och avokadon och man behöver inte heller steka de två sistnämnda men det smakar mycket mer då och marinaden blir som en extra dressing!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulguren enl anvisningarna på förpackningen men tillsätt saffran och gurkmeja i kokvattnet. Låt bulguren svalna. Blanda ihop marinaden och marinera kyckling, tigerräkor och avokado i separata burkar i varsin del av marinaden en liten stund. Stek sedan tigerräkorna så att de får lite stekyta. Skruva av värmen och vänd ned avokadon så att den blir varm och lite mosig.
  2. Blanda ihop keso med lättcréme fraiche och mango chuteny
  3. Fördela machesallad på fyra tallrikar. Häll den avsvalnade bulguren över och och fördela sedan övriga ingredienser runt omkring och ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.