- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Den här rätten kräver visserligen en del tid, men med aromen från den doftrika kryddblandningen är det ett sant nöje att vistas i köket under tillagningen.
Servera med en sallad och tunnbröd
Instruktioner
- Lägg saffranet i varmt vatten och låt dra i 10 min.
- Torka kycklingarna och gnid in dem med citronsaft både inuti och utanpå. Pensla även saffransvattnet på kycklingarna och låt dem sedan vila i 30 min.
- Rosta koriander och kummin på hög värme i en torr panna. Stöt dem sedan i mortel. Blanda ingefära och pressad vitlök med kryddorna och salt. Tillsätt yoghurt och kajennpeppar.
- Smeta in kycklingarn med kryddblandningen. Täck över och ställ dem i kylskåpet ca 12 h.
- Lägg kycklingarna i en ugnssäker form. Smält smöret och droppa det över kycklingarna. Ställ in formen i ugnens nedre del i 175 C ca 1,5h.
- Rätten går att frysa
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar