Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskyckling

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den här rätten kräver visserligen en del tid, men med aromen från den doftrika kryddblandningen är det ett sant nöje att vistas i köket under tillagningen. Servera med en sallad och tunnbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg saffranet i varmt vatten och låt dra i 10 min.
  2. Torka kycklingarna och gnid in dem med citronsaft både inuti och utanpå. Pensla även saffransvattnet på kycklingarna och låt dem sedan vila i 30 min.
  3. Rosta koriander och kummin på hög värme i en torr panna. Stöt dem sedan i mortel. Blanda ingefära och pressad vitlök med kryddorna och salt. Tillsätt yoghurt och kajennpeppar.
  4. Smeta in kycklingarn med kryddblandningen. Täck över och ställ dem i kylskåpet ca 12 h.
  5. Lägg kycklingarna i en ugnssäker form. Smält smöret och droppa det över kycklingarna. Ställ in formen i ugnens nedre del i 175 C ca 1,5h.
  6. Rätten går att frysa

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.