Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskyckling

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta recept är minst lika gott som enkelt! Om man inte äter kyckling så går det bra att göra samma sak med quornfiléer. Värt att tänka på i så fall är att quornfiléer vanligtvis är lite mindre än kycklingfiléer, så man får räkna med att det går åt en hel påse sådana

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen lite lätt i en stekpanna och lägg dem sedan i en ugnsform. Hacka schalottenlöken och dela paprikan i lagom stora bitar. Blanda ut saffranet i grädden och häll sedan över detta. Klicka över crème fraichen. Krydda med lite salt och peppar. Grädda i ugn i 15-20 minuter. Tag sedan ut och rör om lite. Lägg till sist i cocktailtomaterna och grädda sedan i ytterligare 10 minuter.
  2. Servera med ris eller pasta. Grön tagliatelle är ett hett tips - det blir jättefina färger på tallriken och en fröjd för ögat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.