Saffran är världens dyraste krydda och har använts som smakförhöjare, doft, färgämne, och medicin i mer än 3000 år. Nog är det väl ett själ så gott som något, att avnjuta denna underbart goda krokuskrydda lite oftare.
Instruktioner
- Börja med att rosta kokosflingorna i torr panna, det går fort så rör hela tiden så de inte bränns vid.
- Hacka vitlöken fint och fräs snabbt i olja, lägg
kyckling skuren i bitar i pannan och låt fräsa med.
- Häll kokosmjölken över kycklingen och smula ner buljongtärningen. Krydda med råsocker, saffran och piri-piri. Raspa av det yttersta gula skalet av citronen och tillsätt tillsammans med saften. Rör slutligen i yoghurten och smaka av med salt, socker, och pressad citron.
- Ansa och skiva ananasen, hetta upp jordnötsolja och smör i en stekpanna. Häll i 2 teskedar råsocker och lägg i ananasen i skivor. Stek snabbt
så att frukten får lite färg.
- Servera kycklinggrytan med den grillade ananasen, wokade grönsaker och eventuellt lite ris, strö till sist över rostad kokos.
Publicerat den
3 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar