I denna gratäng finns oxå morötter, apelsin och crème fraiche med kryddor som svartpeppar och rosmarin.
Instruktioner
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem gyllene runtom i matfett i en stekpanna. Lyft ur filéerna och ställ åt sidan.
- Skölj och strimla purjolöken. Fräs den bland i lite olja. Skala och slanta morötterna runt. Skala apelsinerna och skär bort hinnorna. Dela apelsinerna i mindre bitar. Blanda crème fraiche, saffran och rosmarin.
- Fördela purjolök, morötter och apelsiner i en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna ovanpå och häll över crème fraicheblandningen.
- Grädda i 225 grader mitt i ugnen 20-22 minuter. När det återstår 5 minuter strö över rostad mandel och gratinera färdigt. Garnera gärna med färsk rosmarin. En klick apelsin- och persiljeröra är gott till.
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar