Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskyckling på purjolöksbädd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I denna gratäng finns oxå morötter, apelsin och crème fraiche med kryddor som svartpeppar och rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem gyllene runtom i matfett i en stekpanna. Lyft ur filéerna och ställ åt sidan.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den bland i lite olja. Skala och slanta morötterna runt. Skala apelsinerna och skär bort hinnorna. Dela apelsinerna i mindre bitar. Blanda crème fraiche, saffran och rosmarin.
  3. Fördela purjolök, morötter och apelsiner i en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna ovanpå och häll över crème fraicheblandningen.
  4. Grädda i 225 grader mitt i ugnen 20-22 minuter. När det återstår 5 minuter strö över rostad mandel och gratinera färdigt. Garnera gärna med färsk rosmarin. En klick apelsin- och persiljeröra är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.