Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranslängd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Fantastiskt goda saffranslängder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt, 37°C.
  3. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
  4. Tillsätt resten av degvätskan, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  5. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
  6. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min på en rumsvarm och dragfri plats.
  7. Gör fyllningen: Riv mandelmassan fint på ett rivjärn eller matberedarens rivskiva. Tillsätt matfettet. Rör till en smidig fyllning.
  8. Tag upp degen på mjölat bord. Knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 2 bitar.
  9. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen.
  10. Vik ihop varje rektangel på mitten till smala rektanglar, ca 15x40 cm. Skär varje rektangel i 3 remsor, ca 5x40 cm. Fläta remsorna 3 och 3 till 2 flätade längder.
  11. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.
  12. Pensla längderna med uppvispat ägg. Strö mandelspån över.
  13. Grädda längderna i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Candy123 21 december 2008

    Jättegod saffranslängd!! Jag rekommenderar denna verkligen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.