Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranslängd med apelsin

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Sååå god och lättbakad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken fingervarmt (37 grader).
  2. Rör ner saffranet. Smula jästen i en degbunke och häll på lite av mjölken. Kör så att jästen löser sig. Häll på resten av mjölken. Tillsätt kesellan och smöret. Blanda runt och tillsätt mjölet i omgångar. Tillsätt till sist salt och sockret.
  3. Blanda runt degen tills den är blank och elastiskt (ca 5-10 min) Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  4. Gör under tiden fyllningen: Finhacka mandel (kan köras i matberedaren) Mjukrör smöret. Riv skalet på apelsinen. Blanda amör, mandel, apelsinskal och sockret.
  5. Dela degen i två delar. Kavla ut en rektanglar i taget och bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop.
  6. Gör den andra. Lägg rullarna på en bakplåtspapperklädd plåt. Klipp jack och vik dem bakåt växelvis åt höger och vänster. Låt dem jäsa under duk i 30 minuter till. Sätt ugnen på 200 grader
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsockret. Grädda i ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • annelieberggren 23 oktober 2008

    Låter underbara.. dom ska jag prova i stället för lussebullar...

  • Yoga 24 oktober 2008

    Dessa ska jag prova men hur mycket kesella ingår i receptet?

  • Lolan 24 oktober 2008

    Yoga... du får en stjärna i "kokboken" :-) Tack för att du var uppmärksam.. Nu har jag skrivit dit det.. Alltså 2 dl kesella!!! Hoppas du tycker om den

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.