Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmazariner

 
  • Serverar: 13-14 portioner
Skriv ut

Saffran är en riktigt god och läcker smaksättare i mazariner. De här mazarinerna går fint att förbereda några dagar innan och frysa in ogräddade. Ta sedan fram dem och låt dem tina i rumstemperatur. Grädda dem den dagen du ska fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda samman alla ingredienser till mördegen i en bunke för hand eller i en matberedare till en deg. Plasta in den och låt den vila i kylen 20 minuter.
  2. Knåda degen lite lätt och kavla ut den på ett mjölat bord, 3-4 mm tjocka. Ta ut 13-14 bottnar med en rund utstickare. Fodra runda mazarinformar, 7-8 cm i diameter. Se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.
  3. Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader för varmluft.
  4. Smält 50 g smör, blanda i saffran och ställ åt sidan. Riv mandelmassan. Rör ihop den med det rumsvarma smöret, lite i taget till en slät massa i en bunke eller matberedare. Tillsätt det smälta smöret med saffran.
  5. Blanda i äggen, ett i taget och blanda väl. Använder du en matberedare så kör du på lägsta hastighet när du blandar i äggen. Blanda i vaniljsocker samt mjöl och blanda till en slät och fin massa.
  6. Fyll formarna med lite mer än 3/4 delar med fyllningen. Strö över mandelspån. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i 16-18 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt innan du vänder ut dem ur formarna. Pudra på florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.