Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmazariner

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Saffransmazariner

Ingredienser

Instruktioner

Smörj mazarinformar eller pudra dem lätt. Arbeta ihop mjöl, bakpulver, smör, socker och ägg till en mördeg. Låt stå kallt en stund. Förbered under tiden fyllningen genom att röra smöret smidigt, tillsätt riven mandelmassa och ett ägg i taget. Rör ner mjöl, bakpulver och saffran. Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut mördegen i formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten eller nedre delen i cirka 11-15 minuter beroende på ugn. Låt kakorna svalna. Rör ihop florsocker och lingonsylt (börja med lite lingonsylt och späd ut efter behov) och bred över mazarinerna. Kakorna blir godast om de får vila i kylskåp en stund före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.