Instruktioner
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen till den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mera mjöl.
Låt jäsa 30 min övertäckt.
Arbeta degen på mjölat bakbord. Forma den till 24 (50)??? släta bullar och lägg dem i muffinsformar.
Blanda smöret med mandelmassan.
Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen.
Låt jäsa 20-30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.
Grädda i mitten av ugnen 8(-10) min.
Låt kallna på galler.
Detta är ju inga muffins...det är ju saffransbullar