Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmuffins med apelsin

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

Saffran, vaniljsocker och apelsin är smaksättningar som jag gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ut saffranet däri. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten. Vänd samman smeten försiktigt med en slickepott tillsammans med smörblandningen.
  2. Fördela smeten i amerikanska muffinsformar storlek medium. Det brukar bli 18-20 stycken. Fyll drygt halva formen.
  3. Grädda i 175º, i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • guardianlinda 17 oktober 2011

    Detta recept är så smidigt & muffinsen blev underbara. Tog ej apelsin i mina men det provar vi med nästa gång. Tack för ett toppenbra recept som kommer användas många ggr hos oss.

  • litenkatt 29 november 2011

    Jättegoda! Stod dock inget i instruktionerna om hur man skulle göra med apelsinen men det löste sig. Blev väldigt goda!

  • Vintra 3 december 2011

    Underbara! Smakar himmelskt. Ska ha i lite mera apelsin nästa gång. Var skeptisk i början. Speciellt när smeten inte luktade särskilt gott. Men blev helt perfekta. :))

  • 2mrsh 16 december 2012

    Fantastiskt goda! Jag tog vaniljpulver istället vaniljsocker och ska nog ta lite mer apelsin nästa gång. De godaste saffransmuffins jag ätit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.