Saffran, vaniljsocker och apelsin är smaksättningar som jag gillar.
Instruktioner
- Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ut saffranet däri.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten. Vänd samman smeten försiktigt med en slickepott tillsammans med smörblandningen.
- Fördela smeten i amerikanska muffinsformar storlek medium. Det brukar bli 18-20 stycken. Fyll drygt halva formen.
- Grädda i 175º, i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker.
Publicerat den
14 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta recept är så smidigt & muffinsen blev underbara. Tog ej apelsin i mina men det provar vi med nästa gång. Tack för ett toppenbra recept som kommer användas många ggr hos oss.
Jättegoda! Stod dock inget i instruktionerna om hur man skulle göra med apelsinen men det löste sig. Blev väldigt goda!
Underbara! Smakar himmelskt. Ska ha i lite mera apelsin nästa gång. Var skeptisk i början. Speciellt när smeten inte luktade särskilt gott. Men blev helt perfekta. :))
Fantastiskt goda! Jag tog vaniljpulver istället vaniljsocker och ska nog ta lite mer apelsin nästa gång. De godaste saffransmuffins jag ätit!