Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmuffins med smörkräm

(1 kommentar)  
Skriv ut

Härlig saffransmuffins med en len smörkräm med smak av vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en muffinsplåt där hålen rymmer cirka 2 dl vardera. Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffranet tillsammans med 1 tsk socker i en mortel. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner det i smeten. Blanda väl med en slickepott. Fördela smeten i formarna.
  2. Grädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader 20–30 minuter. Ta ut plåten och låt muffinsen stå 5 minuter innan de stjälps på galler.
  3. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Bara hälften av lagen används i smörkrämen, använd resten i saft eller annat som ska sötas. Vispa ägget mycket fluffigt i 10 minuter. Tillsätt bitar av rumsvarmt smör och margarin samt vaniljsocker. Vispa fettet långsamt tillsammans med ägget. Häll hälften av den kokande sockerlagen i en tunn stråle ner i smörblandningen under vispning. Det blir först en tunn soppa som ser ut att skära sig. Men öka hastigheten till medel och vispa 25–30 minuter tills smörkrämen är nästan lika fluffig som maräng.
  4. Skär ut en liten håla mitt i kakorna och spritsa ner smörkräm eller bred på som en frosting

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • paraflax 2 december 2009

    Kalasgoda! Jag provade två satser. Båda helt underbart goda. Speciellt första dagen. Först en helt enligt receptet och sedan en där jag bara smälte smöret och blandade alla ingredienser utan ordning. Skillnaden var ganska minimal. Så vill man snabbaka så går det att hoppa över ordningen. Smörkrämen/frostingen är ljuvlig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.