Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmums

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Bakas i långpanna och får ett glasyrtäcke med kokosflingor

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Lös saffranet i mjölken och blanda ner. Vispa till en slät smet. Häll upp i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna. Glasyr Smält smöret och rör i vattnet. Låt svalna. Rör sedan i florsocker och vaniljsocker. Vispa tills allt blandats till en slät glasyr. Bred ut glasyren jämnt över kakan. Strö på kokos och låt det stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.