Fluffigt och försvinnande goda!
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i en bunke med kallt vatten och låt den svälla i några minuter. Blanda socker, florsocker, saffran, vaniljsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke. Lyft upp gelatinbladen, lägg ner dem i det kokheta vattnet och låt smälta.
- Häll den varma gelatinblandningen under vispning i bunken med alla ingredienser. Vispa kraftigt med elvisp eller med en bakmaskin tills massan är fluffig. Fyll smeten i en spritspåse.
- Skär rånen i bitar och spritsa på smeten (alternativt runda pepparkakor). Ställ dem i kylen i ca 1 timme.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro och rör ner oljan till en slät smet. Fyll i en spritspåse och rippla chokladen över saffransskummet.
- Förvara dem i kylskåp.
Publicerat den
12 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar