Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmums

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Fluffigt och försvinnande goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i en bunke med kallt vatten och låt den svälla i några minuter. Blanda socker, florsocker, saffran, vaniljsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke. Lyft upp gelatinbladen, lägg ner dem i det kokheta vattnet och låt smälta.
  2. Häll den varma gelatinblandningen under vispning i bunken med alla ingredienser. Vispa kraftigt med elvisp eller med en bakmaskin tills massan är fluffig. Fyll smeten i en spritspåse.
  3. Skär rånen i bitar och spritsa på smeten (alternativt runda pepparkakor). Ställ dem i kylen i ca 1 timme.
  4. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro och rör ner oljan till en slät smet. Fyll i en spritspåse och rippla chokladen över saffransskummet.
  5. Förvara dem i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.