Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransostkaka på italienska

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

... ricottaosten höjer redan höjdarkakan...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj och bröa en liten ugnsfast form. Hacka mandel, bittermandel, saffran och socker fint i mixern.
  3. Blanda i ost, citronskal, mjöl och kör några varv så att allt blandar sig.
  4. Knäck äggen ett i taget och kör ytterligare någon sekund. Blanda i mjölk och ½ dl grädde och kör snabbt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 min.
  6. Lägg ett ark folie ovanpå kakan om den börjar få för mycket färg.
  7. Vispa resten av grädden lätt. Servera kakan med lite hackad mandel på toppen och grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.