Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspäron

 
Skriv ut

Underbart goda saffranspäron att servera med grädde eller att använda i receptet: Elisabeths juldessert med saffranspäron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Lägg dem i citronvatten så att de inte blir bruna.
  2. Blanda vatten, socker och saffran i en kastrull. Koka upp lagen och rör tills sockret har smält.
  3. Lägg i päronen och koka dem i 15- 25 minuter.
  4. Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller glass.
  5. Obs! Koktiden beror på storlek, mognadsgrad och sort. Päronen ska vara mjuka vid provstickning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.