- Serverar: 40 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Mycket goda och saftiga! Det var min dotter som sa att de såg ut som paket och så fick de sitt namn.
Instruktioner
- Rör smör och socker till degen poröst.
- Rör samtidigt ut jästen i lite av vattnet och stöt kardemummakärnorna med saffranet. Blanda ner äggen i smör/sockret, tillsätt sedan jästvattnet och kryddorna samt det mesta av mjölet. Rör till en smidig deg.
Rör ihop fyllningen.
- Ta upp degen på bordet och knåda ihop den lätt.
- Dela degen i två delar och kavla uten halvan till en rektangel ca 28*35 cm. Skär den i 20 rutor, lägg 1 tsk fyllning mitt på varje. Vik ihop hörnen mot mitten till ett paket och lägg i bullform på plåt. Upprepa med andra halvan av degen.
- Jäs på plåten i 1 - 1½ timme.
- Pensla med ägg och strö över flagad mandel eller pärlsocker.
- Grädda sedan i 250 grader i ca 8 minuter.
Publicerat den
24 november 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde dessa i december och de blev jättegoda! Lätta att göra och roligt med något annorlunda. Idag tänkte jag prova göra dem igen, men denna gång som vanliga vetebullar utan saffran :) ska bli spännande!